Historisch

 • 1926

  Het begon allemaal toen op 15 april 1925 Charles-Louis Buyle en Martha Sarens in het huwelijk traden. Zij begonnen samen een slagerij in 1926 die gelegen was in de Van Houttestraat 7 te Gentbrugge. Martha Sarens leidde vooral de slagerij wanneer Charles-Louis een vleeswarenfabriekje begon in de Scheldestraat 27 en 29 te Gentbrugge. Een tijdje later verhuisde de vleeswarenfabriek naar de Lossystraat 86 te Sint-Amandsberg

 • 1954

  De dochter van Charles-Louis en Martha, Mariette Buyle, trad in het huwelijk op 4 augustus 1951 met Gabriël Bourgonjon. Oorspronkelijk begonnen zij in 1954 een groothandel in vleeswaren in de Nijverheidskaai 29 te Sint-Amandsberg. In 1959 namen Mariette en Gabriël de vleeswarenfabriek over van de ouders van Mariette. Toen zijn ze begonnen met zelf vleeswaren te produceren. Ze hadden hun eigen gedeponeerd merk: “vleeswaren De Schelde” In de jaren 70 kwam er een uitbeenderij van varkenscarrés bij. En werd dat eigenlijk de hoofdactiviteit. Ook werd er toen volop geëxporteerd naar Frankrijk.

 • 1983

  Begin de jaren tachtig werd Gabriël Bourgonjon ernstig ziek en mocht hij niet meer werken voor zijn gezondheid. Op dat moment heeft Mariette de zaak verdergezet met haar zoon Johnny Bourgonjon als zelfstandig helper. Johnny was toen 18 jaar. Bourgonjon Gabriël overleed op 29 augustus 1989. De zaak werkte verder onder de naam “Mariette Buyle en Zoon”. Begin de jaren 90 onderging het bedrijf een grondige wijziging van de infra-struktuur onder invloed van de Europese Commissie die strenge richtlijnen uitvaardigde voor de export. De ingang van het bedrijf veranderde naar de Nijverheidskaai 18 en de uitgang kwam dus uit op de inmiddels Emiel Lossystraat 114. Weduwe Martha Sarens woonde toen in het huis aan de Nijverheidskaai 18. Tijdens die periode werd de activiteit ontwikkeld om bestellingen van vers vlees te leveren aan restaurants en traiteurs.

 • 2000

  Ondertussen was John in het huwelijk getreden met Elke De Blauwe op 27 juli 1997. Op 27 maart 2000 nam Bourgonjon Johnny de zaak over van zijn ma en toen werd BVBA BOURGONJON geboren. In 2005 werd de uitbeenderij en ook de export stopgezet en concentreerde de zaak zich vooral op het toeleveren van vlees aan de horeca. John zorgde voor uitstekende handelsrelaties om een goede kwaliteit van vlees te verzekeren. Een uitmuntende service verlenen werd ook een prioriteit.

 • 2008

  John Bourgonjon

  Op 8 april 2008 overleed John tengevolge van een hersentumor. Dit was een erge schok. In eer voor John en om zijn ma, Elke en Laurenz-Maximus te ondersteunen is gans de familie in de bres gesprongen om de continuïteit van BVBA BOURGONJON te garanderen. Bourgonjon Sonia, de zus van John komt werken in de zaak en Pol de Clercq en Elke worden samen zaakvoerders van de BVBA BOURGONJON.

 • 2016

  Ons klantenbestand breidt gestaag uit en ook ons team : Marc, een gedreven en ervaren slager vervoegt Bourgonjon

 • 2017

  Bourgonjon digitaliseert de werking van het bedrijf, hierdoor worden bestellingen "in the cloud" ingegeven en komen via onze server rechtstreeks op de productievloer terecht op een flatscreen. De bestellingen kunnen aldus efficiënt worden afgewerkt en tot in de puntjes worden verzorgd. Op dit moment vervoegt Laurence ons team : naast de kwaliteitscontrole bij ons ondersteunt zij ook de dagelijkse werking van ons bedrijf.

 • 2018

  Bourgonjon lanceert de ultra gemakkelijke bestelapplicatie voor haar klanten : op de smartphone of tablet van de klant komt het bestelinkoontje van Bourgonjon terecht en via deze weg geeft de klant zijn courante bestellingen heel efficiënt en snel door, alsook kan hij ons aanbod met prijzen op gelijk welk moment raadplegen.

 • 2019

  Lancering van de Webshop Brochette.be voor particulieren. Deze webshop heeft er voor gezorgd dat we tijdens de donkere periode van de Corona konden overleven.

 • Historisch | Bourgonjon

  2021

  Het team bourgonjon breidt gestaag uit. Wij staan klaar voor u !!

 • Historisch | Bourgonjon

  2022

  Bourgonjon BV wenst de meest optimale dienstverlening te geven aan de klanten en versterkt de structuur door een nieuwe vennoot,Ronny Maertens, aan te trekken. Ronny Maertens is slager, een vakman met 20 jaar ervaring die met veel goesting zijn schouders zet onder Bourgonjon.

 • Historisch | Bourgonjon

  2023

  Bourgonjon neemt de BtoB-afdeling over van St.Pierre, dit is een historische stap in de geschiedenis van Bourgonjon. Een rijker en verfijnder aanbod kunnen we bieden aan onze horeca-klanten!

Neem contact op voor een kennismaking